Vad är sambandet mellan bihåleinflammation och yrsel?

Förbindelsen mellan bihåleinflammation och yrsel är att sinusbelastning vanligtvis orsakar uppbyggnad av inre öronvätska, som stör avvikelsen. Följaktligen orsakar detta yrsel och yrsel. Även om svaghet liknar yrsel, är skillnaden att svimning ger en känsla av spinning och rörelse. Dessutom är vertigo ofta kopplad till djup illamående och kräkningar. Bihåleinflammation och yrsel är ofta relaterade till en sinusinfektion, men villkoren kan vara kroniska och i obestämd tid.

Behandling för en sinusinfektion innehåller vanligtvis antibiotika eftersom dessa typer av infektion ofta orsakas av bakterier. Bihåleinflammation och yrsel behandlas också ofta med läkemedel mot nedbrytning. Orala decongestants och nasalsprayer är lika effektiva för att lindra sinusbelastning, men orala nedbrytningsämnen ger vanligtvis biverkningar. Dessa biverkningar inkluderar ett dunkande hjärta, oförmåga att sova, ångest och hjärtklappning.

Omvänt producerar decongestant nasala sprayer i allmänhet endast lokala biverkningar som torr näsa eller mild näsanblödning. Varken form av dekongestant medicinering ska användas längre än det rekommenderas av läkaren, eftersom när detta uppstår kan de förlora sin effektivitet och leda till försämring av symtomen.

Andra effektiva medel för att behandla bihåleinflammation och yrsel inkluderar att använda en luftfuktare eller förångare vid sänggåendet, vilket kan lindra torra nasala passager och lindra trängsel. Efter användning av förångare måste apparaten rengöras helt innan nästa användning eller bakterierna kan multiplicera och överföra smitta nästa gång den används. Antihistaminer och anti-vertigo mediciner är effektiva för att behandla yrsel och spinnande känsla av svimmelhet, men de kan förvärra sinusbelastning. Antihistaminer torkar upp nasala sekretioner och är lämpliga behandlingar för post-nasal dropp eller allergier, men de rekommenderas inte för sinusbelastning.

Människor som upplever bihåleinflammation tillsammans med yrsel kan också dra nytta av receptfria öronfall eftersom dessa kan lindra trycket i inre örat, vilket väsentligt minskar yrsel. Efter inandning av öratdroppar, bör man ta hand om att hålla huvudet kvar i några minuter så att dropparna inte läcker ut och kan nå innerörat. När öron dränering eller blödning är närvarande, rekommenderas inte öronfall eftersom det kan indikera en perforerad trumhinna.

När bihåleinflammation och yrsel förvärras måste läkaren ringas, eftersom det kan indikera en sekundär infektion och behandlingsplanen kan behöva ändras. Vissa sinusinfektioner är resistenta mot antibiotikabehandling, inklusive de som orsakas av svampinfektioner. I dessa fall finns anti-svamp behandlingar som kan hjälpa till att lösa symptom.