Vad är skillnaden mellan tramadol och morfin?

Tramadol och morfin används ofta för smärta och obehag efter operationen, men de viktigaste skillnaderna ligger inom drogernas styrka och de biverkningar som erhålls från dem. Tramadol är en mycket svagare smärtstillande medicin jämfört med morfin, ungefär 10: 1. Detta innebär att 10 gånger mängden tramadol måste ges för att motsvara den mängd smärtlindring som uppnås med en liten dos morfin. Men Tramadol är mycket mer lämpad för små barn, äldre människor och patienter med någon typ av andningssvårigheter. Studier har visat att tramadol inte orsakar andningssvårigheter inom dessa grupper av människor, men morfin gör det.

När det gäller skillnaderna mellan tramadol och morfin, är det första området som måste beaktas hur stark morfin är. Denna medicinering är så stark att många människor som inte tolererar andra opiater inte kan hantera detta läkemedel så att tramadol ges istället. Morfin är också mycket mer beroendeframkallande på grund av denna styrka, så problem från läkemedelsuttag kan lätt inträffa efter att patienten har släppts från sjukhuset. Oavsett detta får människor av medelålder och god hälsa detta läkemedel eftersom det är effektivt i låga doser för höga nivåer av smärta och obehag.

Skillnaden mellan tramadol och morfin när det gäller tramdol är att det inte har några negativa biverkningar för personer med andningssvårigheter. Människor som har självmordstankar får emellertid inte ta detta läkemedel, eftersom det ökar dessa önskningar till en punkt där man kan vidta känslor. Detta läkemedel har också i några fall visat sig orsaka anfall, så att personer med epilepsi bör undvika det. Fördelarna med detta läkemedel är jämförbara med morfin i högre mängder, men det fungerar bara för mild eller måttlig smärta.

Folk efter operation kan enkelt dra nytta av antingen medicinering. Skillnaden mellan dessa ämnen är att tramadol är bättre i specifika orsaker så länge som smärtan inte är obestridlig. Morfin, å andra sidan, arbetar för någon mängd smärtnivåer, men det kan orsaka luftvägskomplikationer hos personer som redan har problem på dessa områden. När det gäller skillnaden mellan tramadol och morfin, kommer det vanligtvis ner till den mängd smärta som patienten känner, och specifika för varje fall.