varför ska jag dricka vatten efter en massage?

Dricksvatten efter en massage rekommenderas ofta av massageterapeuter och andra vårdpraktiserare, av olika skäl. I själva verket är dricksvatten i allmänhet en bra ide, eftersom kroppen dra nytta av ordentlig hydrering och att konsumera vatten kommer att hjälpa njurarna och andra organ att bearbeta de olika ämnen som regelbundet rör sig genom människokroppen. Dricksvatten före en massage rekommenderas också, eftersom det gör det lättare för massageterapeuten att utföra djupt arbete genom att hydratisera musklerna så att de blir enklare att manipulera.

Det finns främsta skäl till att människor dricker vatten efter en massage. Den första har att göra med ämnen som frigörs av musklerna som massage terapeut manipulerar dem, och den andra har att göra med att kroppens muskler är ordentligt hydratiserade.

När det gäller den första anledningen hjälper dricksvatten kroppen att spola ut några ackumulerade material i musklerna som släpptes under massagen. Speciellt när det gäller djupvävnadsmassage stimulerar massagen cirkulationen i kroppen medan man uttrycker vatten, salt och andra mineraler från musklerna och cirkulationen är konstruerad för att transportera bort avfallsmaterial som genereras av celler. Genom att ge kroppen massor av vatten kan massagekunder hjälpa till att sopa bort dessa avfall, annars kan de bygga upp, vilket leder till muskelsmärta och ömhet efter en massage.

Vid lymfemassage är det särskilt viktigt att dricka vattnet, eftersom stimuleringen av lymfcirkulationssystemet kan generera ett stort utsläpp av avfall i kroppen. Om man tänker på lymfsystemet som avloppsrör i kroppen, samlar oönskade avfallsmaterial och bär bort det för bortskaffande, är lymfatisk massage som en avloppsrengörare, så vatten hjälper till att spola avloppet i en mening.

Viktigast av allt bör man dricka vatten eftersom massage kan vara uttorkande. Manipulationen av musklerna utplånar dem av vatten och rör även vätskan i de interstitiella utrymmena mellan musklerna. Genom dricksvatten kan människor rehydrera sina muskler, vilket minskar risken för smärta och ömhet i dagarna efter en massage. Av samma anledning dricker människor vatten efter träning och andra former av ansträngning, för när musklerna är arbetade, förlorar de vatten och elektrolyter.

Många tycker också om att dricka ett glas vatten efter en massage eftersom det hjälper till att få tillbaka dem till jorden. Efter en massage kan människor känna sig lite spacey och disoriented, så att ha ett glas vatten medan du sitter på massagebordet kan hjälpa kroppen och sinnet tillbaka till nutiden, och det ger klienten tid att långsamt återvända till den verkliga världen .