vad är konjac?

Konjac växter i Asien producerar en stärkelsefibrer som används i många hälsokostnader i Japan. Det finns ofta i en gelatinform, även om den också kan framställas med en styv, gummiliknande finish som västerländsk fruktläder. Några vanliga föda som innehåller konjac inkluderar vegan gelatin, mjöl och örttillskott.

Denna växt är typiskt känd av fler samtalsmoniker. Den vanligaste är djävulens tunga. Växten kallas också som orm palm, elefant yam och voodoo lilja. Förutom Japan kan den fleråriga växten växa i Kina och Indonesien.

I Japan, när växten används i matlagning, är det känt som konnyaku. Konnyaku är i stor utsträckning smaklös. Den lite salta, gråmassan värderas för dess konsistens snarare än dess smak. Den är typiskt hårdare än traditionell västlig gelatin, och serveras ofta i form av tunna remsor eller en tjockare rektangulär stång.

Många signaturer av japanska rätter och tilltugg innehåller konnyaku som ingrediens. Fruktgeléer, som lökkoppar eller godis, är gjorda av växten. Nudlar och tofu alternativ innehåller ofta konjac.

Vissa områden har förbjudit försäljningen av konjacprodukter. Förväntas en liknande produkt på traditionell gelatin, har flera personer underskattat behovet av att tugga snacksen. Några har följaktligen dödat sig på maten. De som väljer att konsumera dessa produkter bör komma ihåg att tugga dem bra innan de sväljs.

Det är också viktigt att veta att växten inte är smältbar. Hög i fiber och nästan kalorifri, det fungerar som en naturlig laxermedel. Av denna anledning är det ofta hyllat som ett tarmhjälp, och tas för att hjälpa människor att reglera tarmrörelser. Dieters tycker också om maten, som den är känd för dess aptitdämpande förmåga. Diabetespatienter kan också klara sina kropps glukosnivåer med extraktet.

Som tillägg kan konjac tas på olika sätt. Ett smaklöst pulver är tillgängligt för dem som inte vill konsumera produkter från fabriken. Det kan vanligtvis implementeras i andra maträtter lätt. Kapslar finns också tillgängliga. Tabletter för detta tillskott används vanligtvis inte, eftersom de kan svälla vid sväljning, vilket orsakar risk för kvävning.

När du tar detta tillskott behövs vanligen ett helt glas vatten. Detta förhindrar vanligtvis att takern kväver på kapslarna eller pulveret. Vissa biverkningar kan inträffa när du tar konjac, inklusive flatulens, diarré och magbesvär.