vad är funktionen av en neuron?

Funktionen hos en neuroncell är att överföra information. Detta gör det till en integrerad del av kroppens nervsystem. Neuroner kallas också nervceller, neuroner och neurocyter. Neuroner kan nätverkas och överföra information i hela kroppen med hjälp av elektriska och kemiska signaler.

Neuroner innehåller de grundläggande elementen i en cell, inklusive membranet, kärnan och cytoplasman. Dessa finns i den huvudsakliga neuron kroppen, som kallas soma. Förutom soma innehåller neuronen en axon och ett antal dendriter. Axonen kan vara så lång som 3,3 meter lång och kan skicka signaler till nästa neurons dendriter. Dendriter är filament som får information från en annan neurons axon.

Neuroner har ofta tusentals grenar som tillåter sin axon att ansluta till andra neuroner. Om en neuron är tänkt att se ut som en geléfisk, och då är dussintals geléfisk tänkt att hålla händer, kan det ge en uppfattning om vilka sammankopplade neuroner som ser ut. Neuronerna rör inte, det finns ett minuskilt mellanrum mellan varje cell som kallas synaptisk klyfta eller synaps.

Kroppen använder funktionen av en neuroncell för att driva nervsystemet i tre huvudfunktioner. Nervsystemet känner av förändringar i interna och yttre förhållanden, undersöker dessa förändringar och reagerar på dem. Nervsystemet omfattade hjärnan, ryggmärgen och nervcellerna som länkar dessa till muskler och körtlar över kroppen.

Den specifika funktionen hos en neuron är att hjälpa hjärnan, som i sig består av miljarder neuroner, att komma ihåg, lära och motivera. Kroppen kan reagera baserat på information som skickas och tas emot av neuronerna. För att reagera skickas kommandon från hjärnan till muskler och körtlar via neuroner. Kommandon kan antingen vara excitatoriska eller hämmande. Dessa orsakar mer eller mindre aktivitet i den riktade neuronen eller neuronerna.

Funktionen hos en neuron utförs genom att skicka kemikalier över det synaptiska gapet från en cell till en annan. Dessa kemikalier är kända som neurotransmittorer. Vissa skapas och lagras i blåsor tills det behövs, medan andra flyttas till blåsorna från andra håll.

Åtgärdspotentialer, eller kommandon, aktiverar funktionen hos en neuron när den når cellen. Neuronet tillåter sedan kalciumjoner att smälta med vesikelmembranen och frigöra neurotransmittorerna innehållna i. Neurotransmittorerna slår in i det synaptiska gapet när detta händer och aktiverar receptorer i nästa neurons dendriter.