vad är träningsrutinen för 3 dagar?

3-dagars träningspassin är en metod som är inriktad på att genomföra en träning i hela kroppen under en vecka, inklusive både styrketräning och kardiovaskulär träning. Eftersom det bara krävs tre dagars träning, är träningspasseringen 3 dagar perfekt för personer med upptagna scheman som måste klämma träningstiden till en hektisk arbetsvecka. Vidare tillåter en 3 dagars träningspassin fyra dagar av träning per vecka, vilket ger muskler tillräckligt med tid att vila och bygga om, vilket berättar muskeltillväxt eller toning beroende på det aktuella träningspasset. Ett träningsschema på tre dagar är flexibelt för att passa individens behov och önskemål, och antingen en personlig tränare eller träningspublikation bör ge tillräcklig vägledning för att utveckla en persons egen rutin.

Genom att inkludera både styrka och kardiovaskulär träning ger träningsrutinen på 3 dagar en full kroppsövning utan att kräva träning varje dag i veckan. I allmänhet är styrketräning uppdelad mellan dagar för att fokusera på muskler som kompletterar varandra, men är också effektiva att träna på samma dag. Till exempel innehåller många träningspassar en dag som ägnas åt tyngdlyftning som riktar sig mot bröstet och ryggen. Dessa två muskelgrupper kompletterar varandra, och det är lätt att byta hissar som fokuserar på bröstet med de som riktar sig mot ryggen, till exempel övergång från bänkpressen till en ryggövning som den döda hissen eller den böjda raden. Träningsdag två kan fokusera på biceps och triceps, medan träningsdag tre kan isolera ben- och axelhissar, även om träningsrutinen på 3 dagar är mycket flexibel för att passa individuella behov.

Kardiovaskulär träning bör avsluta var och en av de tre dagens träningspass, och helst bör bukövningar vara en faktor i träningen på två eller tre dagar. Det finns ett brett utbud av alternativ för kardiovaskulär aktivitet, vare sig det gäller enskilda personer eller grupper. Vilken typ av löpning, jogging eller cykling som vanligtvis är tillräcklig, och många gym inkluderar möjligheten att cykla eller andra typer av gruppkardio träningspass. Att spela basket eller fotboll med vänner ger också en bra cardio träning. Mageövningar kan innefatta sit-ups eller crunches, plankor eller hängande benhöjningar, även om det finns många andra alternativ.

Korrekt vägledning är avgörande för att utveckla en ideell 3-dagars träningsrutin. De flesta gym medlemskap inkluderar möjligheten att personlig träning sessioner för att hjälpa medlemmar att börja på rätt spår. Några sessioner bör ge en specialiserad 3 dagars träningsrutin. Många träningsinriktade publikationer, som tidskrifter och böcker, har specialdesignade träningspass som har visat sig vara effektiva.