Vad är behandlingen för svullnad struphuvud?

Den mest lämpliga behandlingen för svullnad struphuvud kan sträcka sig från enkel vila för att se huruvida patienten återhämtar sig självständigt till operation för att behandla en stämsträngsorder. Patienter som märker svullnad och symtom som heshet, svårighet att svälja och hosta kan vilja se en läkare för att diskutera situationen och undersöka möjliga behandlingsalternativ. Varje fall av vad som verkar vara ont i halsen eller heshet som kvarstår i mer än en vecka är en potentiell anledning till oro och i händelse av långvariga symptom är det viktigt för patienten att se en läkare för att se till att problemet är adresseras i tid.

Patienter kan utveckla svullnad i struphuvudet på grund av infektion, irritation, cancer och lesioner som polyps eller sår som orsakas av svår sura reflux. När en patient går till doktorn med en svullnad struphuvud kan doktorn genomföra en fysisk undersökning och kunna titta in i halsen för att se om någon sannolik orsak är synlig. Den första rekommendationen kan vara att vila, dricka vätskor och undvika att använda sin röst för att se huruvida svullnaden går ner. Om detta inte fungerar, eller om läkaren misstänker att det inte skulle hjälpa, kan det vara nödvändigt med mer aggressiv behandling.

Vid infektion kan antibiotika tillhandahållas om bakterier är ansvariga för svullnad struphuvud. Antiinflammatoriska läkemedel, inklusive mediciner som patienten kan köpa i apoteket, kan hjälpa till att minska svullnaden och göra patienten mer bekväm. Läkaren rekommenderar också att man fortsätter att hydrera och använda en luftfuktare för att öka luftfuktigheten. Detta kan hålla struphuvudet hydratiserat och lätta svullnad och torrhet. Det kan också minska slemproduktionen.

Om orsaken kan behandlas kirurgiskt kan läkaren diskutera några kirurgiska behandlingsalternativ för svullnad struphuvud. Tillväxten som polyper måste avlägsnas, och patienten kan behöva behandlingar som kemoterapi och strålning om tillväxten är cancerös. Läkaren kan rekommendera kirurgi för att ta itu med andra vokalband och struphuvudstörningar. En öron-, näs- och halsspecialist utvärderar vanligtvis patienten för att bestämma den bästa åtgärden för att lösa problemet.

Efter en patient får behandling för svullnad struphuvud kan en återhämtningsperiod vara nödvändig. Vila kan ge halsen en chans att läka, och folk som använder sina röster professionellt kan behöva ta lite tid från jobbet. En talsprogad patolog kan hjälpa patienterna under återhämtning, eftersom de återuppbygger vokalstyrka och återkommer till att tala om det behövs. Vissa operationer kan förändra struphuvudets struktur, så patienterna kan behöva en anpassningsperiod för att vänja sig och tala om för att få ökad vokalkontroll.