vad är förhållandet mellan muskelsystemet och nervsystemet?

Inget kroppssystem fungerar isolerat, både lika stora och väldigt olika strukturer fungerar tillsammans för att kroppen ska fungera korrekt. Muskelsystemet och nervsystemet hjälper till exempel varandra att utföra sina respektive motoriska och sensoriska uppgifter. Muskler skyddar det känsliga nätet av nerver som löper genom kroppen och ger hjärnan också värdefull information. Nerver, under tiden, tjänar som en ledning mellan musklerna och regissörens hjärna i full rörelse. Båda systemen är också viktiga i matsmältningsprocesser, hjärtfunktion och upprätthållande av en ordentlig kroppstemperatur.

Kanske den mest uppenbara mottagaren kopplingen mellan muskelsystemet och nervsystemet involverar musklerna roll i att skydda nerverna. Förutom rörelse ger musklerna också interna strukturer lager av starkt och hållbart skydd. Nerverna är bland dessa interna strukturer.

Dessutom låter musklerna en mindre känd hjälpande hand till nervsystemet. Nästan alla muskler är befolkade med receptorer som katalogiserar de flesta rörelser kroppen gör. Dessa sensoriska receptorer utvärderar också miljöförhållandena kring musklerna. Denna information återförs till hjärnan, så att instruktioner för kommande kroppsrörelser eller positioner kan planeras för motsvarande.

När det gäller dessa funktioner är muskel- och nervsystemet oftast ansvariga för genomförandet av kroppsrörelser. Medan sensoriska nerver ger hjärnans information, fungerar motornerven som är fästa vid musklerna som en direkt länk till hjärnan. När hjärnan skickar sina kemiska budskap, går dessa impulser genom motorernas nerver i muskulösa strukturer. Muskelkontraktion resulterar, inducerande rörelse.

Muskelsystemet och nervsystemet arbetar också tillsammans för att upprätthålla intern stabilitet, annars känd som homeostas. Att hålla en stabil kroppstemperatur är kanske en av de viktigaste homeostatiska funktionerna, och musklerna hjälper denna process genom att flytta kroppen och generera värme när förhållanden blir för kalla. Musklerna får vanligtvis dessa rörelsekommandon via hjärnan. Som tidigare noterat kommer receptorer i nervfibrer som är kopplade till musklerna att skicka signaler som meddelar hjärnan av större sensoriska temperaturförändringar. Vid extrema kylförhållanden aktiverar hjärnan ett antal kroppsliga reaktioner, inklusive muskelförflyttning.

Komponenter av både muskelsystemet och nervsystemet finns också i matsmältningssystemet och i hjärtsystemet. Dessa muskler sträcker matsmältningsorganen och hjälper till att flytta mat och matsmältningsbiprodukter genom tarmarna och andra matsmältningsområden. När maten rör sig, är den uppdelad av omgivande ämnen. Eftersom hjärnan kontrollerar rörelserna i alla muskler spelar muskelsystemet och nervsystemet således en framträdande roll i matsmältningen. De samordnar på ett liknande sätt för hjärtsystemet, eftersom hjärtmusklerna utgör den grundläggande grunden för hjärtkontraktion.