vad är kroppstypsdieten?

Den kroppstyp diet är en viktminskning metod som hävdar den främsta orsaken till viktökning är din metabolism. Utvecklad av Elliot D. Abravanel, M.D., denna diet ser på din kroppsform som nyckeln till viktminskning. Teorin bakom kosten är att din form berättar vilken körtel som styr din ämnesomsättning: adrenal, gonadal, sköldkörtel eller hypofysen. Varje metabolisk körteltyp indikerar en annan viktminskningsstrategi som bör följas, liksom specifika utlösande livsmedel som måste undvikas för att hålla tyngden av.

Människor som sägs vara styrda av binjurarna har smala höfter, men är större över midjan. Dessa människor samlar överflödigt fett på sina bröst, mage och övre rygg. Enligt teorin om kroppstypsdiet sägs de kräva fett, salt och alkohol. Naturligtvis är det just de livsmedel som de behöver för att hålla sig borta från att smala ner.

Gonadalkirtlarna sägs vara päronformade. De är mindre på toppen och större på botten. Gonadalkörteln gör att fett samlar mestadels bakom, så det här är en vanlig problemplats för dessa människor. Enligt kroppstypsdieten sägs gonadalkirtlar att kräva krämiga, rika och kryddiga livsmedel. Återigen måste de hålla sig borta från dessa dietary triggers för att släppa oönskade pounds.

Sköldkörtelkontrollerade personer har långa armar och ben. De är vanligtvis högmassade och har störst problem med överflödigt fett på de övre höfterna, midjan och låren. Enligt kroppstypsdiet bör sköldkörtelkontrollerade människor motstå deras begär för koffein, godis och stärkelse om de vill gå ner i vikt.

Den sista metaboliska körteln är hypofysen. Kroppstypen bestämd av denna körtel resulterar i en liten figur med fett spridda ganska jämnt. Människor som har hypofysen kroppstyp älskar mejeri och godis, som de måste avstå från för att gå ner i vikt.

Medan kroppstypsdiet kan vara till hjälp för vissa människor som vill släppa övervikt, är det inte ett mirakelbota. Denna diet är en av många viktminskning alternativ, alla med sina egna utmaningar. För att gå ner i vikt för gott behöver du fortfarande ta reda på vilka livsmedel som fungerar bäst för dina kostbehov och åta sig till ett vanligt träningsprogram.