Vad är rosenkrämolja?

Runda röda fröskalor, kallade rosenkål, förblir på en rosenbuske efter kronbladet har fallit bort. Rosehip olja härrör från dessa pods och är både näringsrik och användbar vid behandling och omhändertagande av huden. De specifika egenskaperna hos rosenkroppar varierar från anläggning till växt beroende på klimat, odlingsförhållanden och skördetid. Rosa Mosqueta är det botaniska namnet på rosenkransar.

Rosehip Oil behandlar effektivt en mängd olika hudproblem, inklusive bekämpning av torrhet. Det brukar användas för att bekämpa eksem och kan hittas i många fuktgivande produkter som lovar att återvända till hudens ungdomliga glöd. Vissa konsumenter rapporterar en minskning av rynkor med användningen och det finns krav på att det hjälper till att bekämpa för tidig åldrande. Crows fötter och fina linjer runt munnen kan bli mindre märkbara när de regelbundet masseras med rosenkrämolja.

Oljan absorberas snabbt i torrvävnad för att återställa fuktbalansen och bekämpa torrhet. En naturlig fuktighetskräm, rosehip olja kan vara särskilt effektiv på känslig, allergisk och problem hud och läggs ofta till lotioner och krämer. Eftersom det är helt naturligt och giftfritt, har det få indikationer på irritation och allergisk känslighet. Rosehip olja kan appliceras direkt på huden även i koncentrerade former.

Också sagt till jämn hudton, kan rosenkålolja användas för att lindra rodnad och minska hyperpigmentering. Används regelbundet, det rapporteras att återställa hudens normala färg och minska fläckiga ojämna fläckar. Lovande att förbättra hudens kvalitet och utseende, produkter som innehåller rosenkrämolja kan vara ganska kostsamma. Solbränd hud kan dra nytta av denna olja, främja snabbare helande och minska långsiktig skada.

Gamla och nya ärr behandlade med rosehipolja sägs bli mindre märkbara. Att massera det i ett helande område kan förhindra utveckling av keloid (upphöjda och klumpiga) ärr. Vissa hävdar att det minskar svårighetsgraden av streckmärken, kycklingpox och akne ärr.

Rosehip Oil har inte en lång hållbarhet och kan vara dyr att köpa. Det kan tillverkas hemma genom att skörda fröskalor från en rosebush som inte har behandlats med bekämpningsmedel. Två koppar rosenkransar ska kombineras med en kopp olja. Vegetabilisk eller olivolja kan användas, men en lättare olja som mandelolja kan fungera bäst. Kombinera olje- och fröskalorna i botten av en liten långkokare och värma på låg i åtta timmar.

Efter långsam matlagning bör blandningen spännas genom en ostklaff. Förvara den i en mörk flaska från direkt solljus och extrem värme. Torkade rosenkål kan också användas med denna metod.