vad ska jag tänka på när jag får elektrolys?

Det finns ett antal saker att tänka på när man får elektrolys, vilket kan vara dyrt, smärtsamt, tråkigt och potentiellt leda till infektion eller hudskada. Genom att ta flera faktorer i beaktande kan du avgöra om det är ett bra val och kan söka en välrenommerad elektrolog för att utföra det. Liksom vid vilken typ av invasiv skönhet som helst, bör du konsultera en läkare i förväg för att se till att det inte är kontraindicerat.

Det första att tänka på när man överväger elektrolys är huruvida det är nödvändigt. Det finns få medicinska tillstånd för vilka det krävs, såsom ingrown hairs, men de flesta konsumenter får denna procedur gjord av estetiska skäl. I vissa fall kan oönskade hårtillväxt vara pinsamt, eller det kan leda till svårigheter att få jobb eller känna sig trygg i sociala situationer. I dessa fall kan elektrolys vara ett bra alternativ för att permanent avlägsna oönskat hår, eftersom rakning ofta är detekterbar och tidskrävande.

I andra fall kan en klient vilja ta bort håret eftersom det helt enkelt är missnöje: den här proceduren kan användas för att forma hårlinjer, ta bort oönskat benhår eller minimera bröst och rygghår. Rakning är inte alltid praktisk för långtids hårborttagning eftersom det kan orsaka grov hud, hudinfektioner och ingreppade hår. I dessa fall kan elektrolys vara ett bra val.

Konsumenterna bör vara medvetna om att effekterna av detta förfarande inte är reversibla. Det är vanligtvis effektivt ca 90% av tiden, vilket innebär att när håret är avlägsnat kommer det inte att komma tillbaka. Om du använder elektrolys för att forma en ögonbryn, bör han eller hon överväga om den formen alltid kommer att vara i stil. I de fall där tekniken inte är effektiv kan resultatet vara tjockare hår eller obehag. I extrema fall kan dålig elektrolyt leda till skador på huden eller infektion.

Om du bestämde dig för att du vill få elektrolys är timing nästa övervägning. Hud kan vara röd, irriterad och känslig i upp till en vecka efter en session. Om du planerar en resa till tropikerna, ett stort socialt evenemang eller en simningstävling, bör sessionen bokas minst en vecka i förväg så att din hud kan återhämta sig i tid. Eftersom huden är mer känslig för solskador är sommaren inte en bra säsong för att göra en behandling, om inte du är beredd att täcka efteråt.

Slutligen är det viktigt att välja en bra elektrolog. Många regioner reglerar inte elektrolys mycket, utom som en del av skönhetsindustrin. Träningsstandarder är ofta minimala, och anläggningar kan inspekteras sällan om det alls för kränkningar av hälsokod. Att välja en elektrolog som är registrerad hos en professionell förening som har strikta medlemskapsstandarder är en bra start. Många professionella organisationer har antagningsexamens som elektrologister passerar mycket för att vara medlemmar, tillsammans med fortbildning för att behålla medlemskap. Dessa organisationer kan lätt hittas på Internet, och kommer att ge listor över sina medlemmar till berörda parter.

När du väljer en elektrolog, försök få rekommendationer från vänner eller andra. Elektrologisten bör vara infektion medveten, hålla en ren anläggning och använda sterila verktyg och fräscha sterila sonder. Du ska känna dig bekväm, avslappnad och välkommen och erbjuds gott om vatten att dricka, tidningar att läsa och mellanmål om du känner dig sjuk. Se till att du får en uppskattning av hur mycket hela behandlingen kommer att kosta, inklusive flera sessioner om det behövs.