Vad är behandlingen för en infektion?

Vancomycin-resistenta enterokocker (VRE) -infektioner är bakterieinfektioner som är särskilt svåra att behandla eftersom dessa bakterier inte svarar mot antibiotikumet vankomycin. Uppgiften att styra en VRE-infektion blir därför mer utmanande. Det finns andra antibiotika som effektivt kan användas mot dessa organismer, vilket ger potentiella behandlingsmetoder för en infektion av dessa bakterier. Det är särskilt viktigt att behandla dessa infektioner så snabbt som möjligt, eftersom enterokockerna kan förvärva nya antibiotikaresistenser och till och med överföra deras vancomycinresistens mot bakterier av andra arter.

Den främsta rekommenderade behandlingen för en VRE-infektion består av behandling med flera andra typer av intravenösa (IV) antibiotika samtidigt. En bedömning av patienten kan göras på förhand till vilka antibiotika som är effektiva mot de särskilda VRE-stammarna som behandlas. Detta kan ge en riktlinje för de använda antibiotika. Många gånger använder läkare en kombination av medicinerna teikoplanin och amoxycillin, eller ampicillin och imipenem, vilka båda ges via IV. Ibland kommer vancomycin att läggas till läkemedelskombinationen för att döda eventuella icke-VRE-bakterier som kan vara involverade i infektionen, men som inte påverkas av de andra mediationserna som används.

Flera ytterligare förfaranden kan utföras för att minska spridningen av en VRE-infektion och begränsa dess påverkan. Läkare eller sjukvårdspersonal kan konsultera statliga laboratorier eller U.S. Center for Disease Control (CDC) för att rapportera VRE-infektionen och avgöra om det är en indikation på en större trend, samt att begära behandlingsförslag. Den infekterade patienten kommer vanligtvis att isoleras efter sterila barriärer för att minimera risken för smittspridning till närliggande individer. Utrustning som stetoskop eller termometrar kommer att begränsas till att användas tillsammans med endast den infekterade patienten.

Underhåll av sår eller andra källor till VRE-infektion måste försiktigt uppmuntras av läkare för framgångsrik behandling. Denna typ av infektion kan skapa abscesser eller samlingar av pus och avfall under huden. Dessa abscesser måste lanseras och dräneras för att hålla dem från att orsaka ytterligare skada för patienten. Infektioner som spåras till placering av en IV-linje kommer att göra det nödvändigt för läkare att ta bort linjen och städa ingångspunkten. Många gånger kommer urinskatetrar att avlägsnas, även om urinröret ännu inte är infekterat, för att säkerställa att detta känsliga område inte tjänar som en punkt för framtida infektion.