Vad är förhållandet mellan alkohol och ketos?

Ketos är ett tillstånd där sura föreningar som kallas ketonkroppar cirkulerar i människokroppen. En koppling mellan alkohol och ketos visar att alkohol kan påskynda bildandet av ketonkroppar. Mycket berusade individer såväl som kroniska alkoholister kan utveckla ketos, speciellt om de inte äter bra. Hos människor som använder låga kolhydrättsdieter för viktminskning kan alkoholintag behöva modereras för bästa möjliga resultat, eftersom kroppen brinner alkoholen för bränsle innan man vänder sig till fett.

Hos människor som äter en blandad diet bryter kroppen ned kolhydrater för energi, vilket skapar glukos för att skicka till cellerna. När kolhydrater inte är tillgängliga på grund av en speciell diet eller svår kaloribegränsning börjar kroppen att bränna sitt eget fett för bränsle. Detta skapar ett tillstånd som kallas ketosis, vilket kan bli farligt om alltför många ketonkroppar träder in i cirkulationen. De kan orsaka ett tillstånd som kallas acidos, där pH i blodet är ojämnt.

Kopplingen mellan alkohol och ketos är ett resultat av det faktum att alkohol bryts ner lätt i ketoner såväl som den berusande acetaldehyden i levern. Alkoholister och människor som är allvarligt berusade med minimal mat i magen kan utveckla ketos. Dessa individer har inte tillräckligt med mat, särskilt kolhydrater, för att balansera alkoholen. De kan utvecklas till acidos på grund av det stora antalet ketoner i blodet.

Detta kan också vara ett problem för diabetespatienter, som måste vara medvetna om sambandet mellan alkohol och ketos eftersom de kan bli allvarligt sjuk om de inte modererar alkoholintaget. Detta är ett särskilt problem om patienten inte har ätit nyligen. På samma sätt kan folk på svältdiet vara i fara på grund av sambandet mellan alkohol och ketos, vilket kan göra dem berusade snabbare när de dricker och kan höja ketonhalterna i blodet mycket snabbt.

Låg kolhydrat dieter prydas som ett sätt att gå ner i vikt genom att avsiktligt tvinga kroppen till ketos med kost val. Vänster med begränsade kolhydrater att använda för energi, vänder kroppen till sitt eget fett som en källa till bränsle. Att dricka på en sådan diet kan sakta ner viktminskningen, eftersom levern behandlar alkoholen före fettet. Med tanke på alkohol och ketos är det viktigt för människor på viktminskning planer som vill gå ner i vikt effektivt och säkert. De kanske vill konsultera en medicinsk professionell eller nutritionist för att få råd om en lämplig viktminskning plan.