vilka är de vanligaste hjärntumörsymptomen?

Några av de vanligaste hjärntumörsymptomen är ofta huvudvärk, hörselnedsättning och suddig syn. Människor som har hjärntumörer kan också börja märka att deras balans är av och att de börjar bli förvirrade över saker som normalt inte skulle förvirra dem. Hjärntumörsymptom kan variera kraftigt beroende på tumörens storlek och placering. Symtomen som normalt är förknippade med hjärntumör kan ofta vara resultatet av andra problem, och en person som är oroad över några ovanliga symtom borde genast se en läkare.

Huvudvärk är ofta ett av de första symptomen som en person upplever. Huvudvärk kan vara minimalt smärtsamt att börja med, vilket ökar i intensitet när tiden går. Om huvudvärk är det enda symptom som en person har, är det troligt att han inte har hjärntumör. När det finns en tumör i hjärnan, följer andra symtom nästan alltid vanliga huvudvärk. Även om huvudvärk som en person upplever inte är resultatet av en hjärntumör, borde hon fortfarande se sin läkare för att bestämma vad som exakt orsakar dem.

Om en person har en hjärntumör, kan han också märka hörsel och synproblem. Hjärttumörer kan orsaka suddig syn och förlust av perifer vision. Floaters och blinkande ljus kan också störa en persons synfält när hon har en tumör i hjärnan. Hörseln i hjärntumörsymptom kan innefatta ringning i öronen eller fullständig hörselnedsättning i endera eller båda öronen. Om en tumör ligger i närheten av en persons ögon eller öron, kan syn- och hörselsymtomen vara värre beroende på hur nära tumören är för dem.

Förutom hörsel och synproblem, kan en person med hjärntumör också börja förlora sin balans. Att springa in i väggar och falla i föremål kan bli ett problem. Samordnade rörelser som brukade vara enkla kan plötsligt verka komplicerade utan någon uppenbar anledning. Dessutom kan folk också märka förändringar i sitt tal och svårigheter med att återkalla och säga vissa ord. Plötsliga personlighetsändringar är också ett av de typiska hjärntummasymtomen, och en person kanske märker att hon är otroligt arg eller euforiskt glad för ingen uppenbar anledning.

Symtom på hjärntumör indikerar inte alltid att en hjärntumör är närvarande. Endast en läkare kan göra en fast diagnos av närvaron av hjärntumör, och en person bör inte försöka diagnostisera sig själv som att ha eller inte ha ett sådant allvarligt problem. Symptomen på en hjärntumör är allvarliga även om de inte är resultatet av en tumör, och en medicinsk professionell bedömning kommer sannolikt att vara nödvändig om en person har dessa symtom.