vad är den bästa behandlingen för ont i halsen på ena sidan?

Den bästa behandlingen för ont i halsen på den ena sidan beror på orsaken till ömhet. Ett brett spektrum av saker kan leda till ont i halsen, inklusive virusinfektioner, tonsillit, bakterieinfektioner, matpartiklar som fastnar i munnen och tröst. Den bästa handlingen kommer att bero på vilken skyldig man ska skylla, men de flesta ont i halsen kommer att hjälpa till genom att undvika högt talande eller sång, få gott om vila och dricka varmt te med honung.

Virala infektioner är en av de vanligaste orsakerna till ont i halsen. Det finns ingen medicin som kan döda ett virus, så det måste förstöras av kroppens eget immunsystem. Läkning kan spedas upp genom att ta immunförstärkningstillskott som C-vitamin, få gott om vila och ta ett smärtstillande medel för överbelastning för att underlätta obehag.

Bakteriella infektioner och svamp- eller jästinfektion i munnen och halsen kan vanligtvis behandlas med medicinering. För att behandlas effektivt kan patienterna behöva behandlas för att bestämma vilken typ av patogen som är ansvarig för smärtan på den ena sidan av halsen. Detta gör det möjligt för läkemedlet att rikta rätt irriterande.

Ibland kan allergener och andra miljöirriterande orsaka ont i halsen på ena sidan. Hos vissa individer kan detta leda till dränering som kan irritera halsens känsliga vävnader och orsakar ibland tonsillerna att svälla. Att ta en överkroppsallergiemedicin kan oftast hjälpa de flesta människor, och det är också bra för dem att undvika allergener när det är möjligt. Vanliga allergener inkluderar pollen, damm, mögel, mögel och däggdjur.

Det finns flera mediciner och andra saker som kan användas för att lindra ont i halsen tills det underliggande problemet är borta. Smärtstillande läkemedel kan minska sårhet. Halssprayer finns tillgängliga som bidrar till att numera det ömda området, och pastiller kan också hjälpa till. Kall-, allergi- och influensaläkemedel är också tillgängliga för att hjälpa till att behandla de bakomliggande orsakerna.

Naturliga behandlingar kan innehålla hett te med honung, vitaminer och hala elm. Naturliga halsband, lollipops och andra produkter finns tillgängliga från hälsokostaffärer och online. Om ont i halsen fortsätter längre än några dagar eller åtföljs av andra symtom som inte rensar upp inom en vecka, bör individer tala med en läkare för att få vägledande behandling.