Vad är kopplingen mellan tremor och ångest?

Skakningar upprepas, ofrivilliga muskelkontraktioner som verkar som skakningar eller skakningar. Denna skakning kan påverka ett enda område, såsom händerna, eller kan generaliseras över hela kroppen. Skakningar och ångest är ofta kopplade, tack vare den unika uppsättningen fysiologiska reaktioner som uppstår när en person lider ångest.

När en person upplever ångest, rädsla eller stress, kör kroppen upp till ett potentiellt hot. Detta kallas ibland “fight or flight” -reaktionen, och det kan förekomma mycket oftare och med mer styrka hos vissa människor än andra. Medan orolig, kan kroppen släppa ut en översvämning av kemikalier, inklusive epinefrin. Detta hormon, som kommer från binjurarna, ökar syrehalten, ökar hjärtfrekvensen och blodtrycket och kan orsaka sambandet mellan tremor och ångest när det släpps ut i höga halter.

I särskilt läskiga eller spända situationer är det inte ovanligt att tremor eller ångest uppstår. En stressig uppbrytning, svår shock eller konfrontation med en fobi kan vara tillräckligt för att en person ska skaka och skaka. Förekomsten av tremor kan tyckas kontraintuitiv, eftersom skakningar kan få en person att känna sig svagare och mindre kunna kämpa eller vidta åtgärder, men tremor är ofta en bieffekt av hela kroppen att göra sig redo att försvara sig.

När ångest åtföljd av tremor sker regelbundet och stör normala uppgifter eller handlingar, kan det vara en indikation på en ångestsyndrom. Det finns många typer av ångestsyndrom, som tremor är ett symptom, inklusive tvångssyndrom, posttraumatisk stressstörning och panikstörning. Dessa kan orsakas av en mängd olika faktorer och är ibland kopplade till en kemisk obalans i hjärnan som orsakar ångestsymptom att manifestera med endast liten provokation. De flesta ångeststörningar behandlas genom psykologisk terapi, droger eller en kombination av de två.

Om tremor och ångest börjar att inträffa ofta, föreslår experter att en läkare ska analyseras och testas. Medan skakningar ofta bara är resultatet av en kropp som överbelastas med kemikalier, kan de också vara ett symptom på ett annat tillstånd. Flera hälsobetingelser är förknippade med okontrollerbar skakning, inklusive hypertyreoidism, neurologiska störningar såsom multipel skleros och degenerativa sjukdomar, såsom Parkinsons sjukdom. Andra vanliga orsaker är vitaminbrist, överkonsumtion av socker eller koffein, eller långvarig sömnbrist. Eftersom vissa allvarliga medicinska tillstånd är kopplade till skakningar tillsammans med ångest kan det vara bästa sättet att eliminera möjliga orsaker och att inrikta sig på lämplig behandling.