vad är muskelkonditionering?

Muskelkonditionering är en term som avser en grupp övningar som utförs för att stärka musklerna i kroppen och förbättra uthålligheten. Viktlyftning med maskiner eller hantlar är en av de vanligaste formerna för muskelkonditionering. Det finns emellertid också ett antal övningar för konditionering som inte nödvändigtvis kräver användning av vikter.

Krympor och lungor är två av de vanligaste övningarna som används för att konditionera musklerna i benen. Push-ups ställer musklerna i armarna och överkroppen. Crunches och abdominal curls villkor musklerna i buken regionen. För att öka intensiteten av klackar och lungor kan dessa övningar utföras samtidigt som man håller hantlar med lika vikt i varje hand. Vikten bör hållas med armarna utsträckta rakt ner från axlarna så att händerna ligger nära utsidan av varje lår.

Det finns ett antal sätt att träna muskelkonditionering. Det finns några hemma-träningsmaskiner som fungerar som allt-i-ett-muskelkonditioneringssystem för hela kroppen. Konditionering kan också utföras genom att upprätthålla en särskild träningsrutin som innehåller några av de övningar som beskrivs ovan, samt arbeta med vikter som döda hissar och bänkpressar.

Många tycker om träningsrutiner som blandar muskelkonditionering med kardiovaskulär träning. För en 30-minuters blandad träningsrutin kan till exempel någon tillbringa hälften av den tiden lyfter vikter och den andra halvan av den tiden joggar på en löpband eller använder en trappklättrare. Det finns ett antal tränings klasser som blandar muskelkonditionering med kardiovaskulär träning. Kroppsculpting klasser, till exempel, är en typ av klass som blandar konditionering med kardio.

Utomhussträckor som inkluderar träningsstationer är bra för denna typ av blandad träning. Många offentliga parker har dessa typer av spår eller loopar för att främja folkhälsa. Stationerna, som inkluderar utomhus fitnessutrustning som kan användas för muskelkonditionering, är åtskilda ett visst avstånd från varandra. Exercisers kan jogga eller gå snabbt från station till station för sina hjärtövningar och sedan använda varje station för att förbättra muskelstyrkan och uthålligheten.

Typisk utomhus fitness utrustning inkluderar lutande bänkar för sittplatser och crunches, barer för hak hissar och barer för push ups. Dessa typer av konditionslingor är ett bra och billigt sätt att få en kombination av konditionering och kardio så länge som vädret är rättvist.