vad är den bästa behandlingen för benvärk och kramper?

Benvärk och kramper är ganska vanliga och brukar inte vara allvarliga, men de är vanligtvis inte roliga heller. Den bästa behandlingen för dem är massage, värmebehandling och smärtstillande medicin samt övningar för att minska risken för återfall. En person kan vanligtvis behandla sig, men de som lider av benkramper ska regelbundet tala med en vårdpersonal.

Många har haft upplevelsen att vakna upp på mitten av natten med otrevlig kalvsmärta, och när en sådan charleyhäst slår, är den första tendensen vanligtvis att försöka räta ut benet och massera muskeln som orsakar smärtan. Denna instinktiva reaktion är faktiskt det bästa sättet att lindra ett benkram och applicera en varm värmekudde till det smärtsamma området är också effektivt för omedelbar lättnad. Om smärtan kvarstår kan personen ta ett smärtstillande medel som aspirin eller ibuprofen för att underlätta smärtan.

Om smärta och kramper i benen är en sällsynt förekomst, behöver man inte göra något mer än att behandla dem när de uppstår, men om en person ofta lider av detta tillstånd finns det ett antal preventiva åtgärder som kan bidra till att minska frekvensen och svårighetsgrad. Dehydrering är en vanlig orsak till nattkramper, så det kan leda till att den ökade mängden vatten han dricker varje dag kan vara tillräckligt för att lösa problemet. Alkohol kan orsaka uttorkning, så det rekommenderas att man begränsar användningen.

En kalcium- och / eller magnesiumbrist kan också orsaka kalvsmärta, så en person som ofta har benkramper eller karlshästar bör äta mat som är rika på dessa två mineraler för att se huruvida detta tar hand om problemet. Mjölk, broccoli, nötter och bönor är rik på kalcium och magnesium. Att lägga till ett daglig tillskott som innehåller båda näringsämnena är ett bra sätt att säkerställa att en individ får tillräckligt med dessa viktiga mineraler.

En kaliumbrist kan också orsaka muskelkramper. Precis som med de andra mineralerna, kan tillsats av mer kalium till kosten ofta hjälpa till att förhindra sprängor. Livsmedel som är rik på kalium inkluderar bananer, apelsiner, tomater, broccoli och druvor.

Brist på motion kan också bidra till benbesvär och kramper, så regelbunden stretchning och rörelse kan hjälpa till. Står lite mer än armlängden bort från väggen, sedan lutar framåt med armarna förlängda tills palmerna är mot väggen, kan hjälpa till att sträcka kalvsmusklerna. En annan övning står på en trappa med en hand på ett räcke för balans och klackarna hänger av ett steg och höjer och sänker klackarna. Dessa är utmärkta övningar för att sträcka och stärka kalvsmusklerna.

Benkramper ska inte förväxlas med rastlöst benssyndrom, vilket kännetecknas av en krypande känsla i benen. Om vanliga behandlingar inte hjälper till att lindra kramperna eller om de förekommer med stor frekvens, ska patienten rådfråga en läkare som kan avgöra om det finns ett allvarligare underliggande medicinskt tillstånd.