vad är primadophilus?

Primadophilus® kallas ibland Primdophilus® Bifidus, hänvisar till en överklagande probiotisk formulering som innehåller en mängd olika bakteriearter. Konsumenterna använder ofta probiotika i hopp om att återkolla magsystemet med de organismer som är nödvändiga för kolons hälsa och matförtunning. Individer använder också preparatet för behandling av allergiska reaktioner, förebyggande av orala eller respiratoriska infektioner och behandling av urinvägar och vaginala infektioner. Studier tyder på att probiotika kan vara till hjälp i vissa matsmältningssjukdomar, men det drar bara fördelar på vissa arter av friska bakterier.

Populära Primadophilus®-preparat innehåller vanligtvis Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus och Bifidobacterium longum. Probiotika ökar barriäraktiviteten i tarmfoderet genom att skydda slem producerande celler. Dessa bakterier skyddar också magsystemet genom att skapa en sur miljö när de bearbetar mat. Probiotika förskjuter gasbildande och vissa former av invaderande bakterier genom att hämma mikroorganismens förmåga att klibba vid kolonväggar. Inflammation-inhiberande cytokiner utvecklas i närvaro av bakterierna, minskande överkänslighet i tarmarna.

Naturliga bakterier eller naturlig flora bildar i tarmen kort efter födseln. Bakterierna växer, bildar kolonier, och bor i magsystemet för hela människans liv. Intagarna hos den genomsnittliga personen innehåller triljoner av friska bakterier av olika arter, även om receptbelagda antibiotika minskar antalet av dessa fördelaktiga bakterier. Eftersom antibiotika eliminerar friska bakterier tillsammans med de patogena bakteriearterna, kan patienter uppleva gastrisk störning som orsakas av underbefolkning av normala bakterier.

Läkare kan rekommendera att ta Primadophilus® under antibiotikabehandlingen och upp till en vecka efter avslutad behandling. Patienter använder i allmänhet probiotiska formeln två timmar före eller efter att ha tagit ett antibiotikum för att säkerställa fördelen av båda ämnena och för att förhindra interaktioner. Konsumenter använder ibland Primadophilus® innan de reser till destinationer som är förknippade med ett tillstånd som kallas resenärens diarré. Vacationers fortsätter typiskt den behandling som rekommenderas på etiketten tills de återvänder hem.

Några studier tyder på att Primadophilus & reg-fördelarna inkluderar att förkorta varaktigheten av infektiös diarré hos barn. Företag tillverkar Primadophilus® för barn i en tuggbar form. Forskning tyder på att Bifidobacterium ger viss symptomatisk lindring hos patienter som lider av ulcerös kolit och att det uppmuntrar sjukdomsförgiftningen. Primadophilus® ger inte lättnad för patienter som diagnostiserats med Crohns sjukdom, och studier tyder på att probiotikan kan förvärra tillståndet.

Vanliga Primadophilus® biverkningar inkluderar bukbehov, uppblåsthet, flatulens och diarré. Läkare varna att använda probiotiska formuleringar vanligtvis kan leda till överväxt av bakteriepopulationer, särskilt hos patienter som har äventyrat immunsystem. Vissa patienter utvecklar sekundära opportunistiska infektioner från bakterier som reser till andra delar av kroppen genom blodbanan och orsakar sepsis. Hälso- och sjukvårdspersonal kan också ge råd mot användning av probiotiska preparat hos patienter med inbyggt medicinsk utrustning.