Vad är sambandet mellan ibuprofen och blödning?

Även om vissa studier mellan ibuprofen och blödning har analyserats, antas denna antiinflammatoriska troligtvis att vara en av de säkraste formerna av en överklagande smärtstillande medicin på marknaden. När friska individer tar ibuprofen i stora mängder under några dagar, finns det en ökad risk för gastrointestinal blödning. Detta kallas också internblödning och beroende på dosstorlek kan detta leda till ett allvarligt fall av blodförlust som leder till anemi, magsår eller till och med blödning. Även om ibuprofen är kopplad till blödning när läkemedlet tas i stora mängder, är de flesta läkare eniga om att det är säkert i måttliga mängder hos de flesta individer.

Det har visats att antiinflammatoriska läkemedel, inklusive receptfria läkemedel som ibuprofen, kan öka den interna blödningsrisken hos friska individer. Studier har visat ett samband mellan ibuprofen och blödning, främst på grund av en hög konsumtion hos individer som lider av måttlig och kronisk smärta. Även om det inte är fullt känt varför kan ibuprofen leda till blodförlust hos vissa människor, vilket kan leda till farliga biverkningar om de lämnas obehandlade. Detta är den främsta anledningen till att de flesta läkare varnar för att gå mot instruktionerna på paketen av den antiinflammatoriska medicinen.

Från studier som kopplar ibuprofen och blödningsrisk har forskare kunnat fastställa att överdriven ibuprofenförbrukning kan leda till för mycket blodförlust och orsaka anemi. Andra riskfaktorer som härrör från sambandet mellan ibuprofen och blödning inkluderar magsår och jämn blödning i svåra fall. Även om intern blödning kan uppstå vid kronisk användning av ibuprofen hos annars friska personer, bör äldre vuxna särskilt vara oroade för denna risk. Barn och äldre vuxna verkar vara mer mottagliga i vissa studier som förbinder ibuprofen och blödningsrisk, två grupper som behöver adekvata järnbutiker för korrekt hälsa och cellförnyelse.

När det tas i lämpliga mängder kan ibuprofen visa sig vara en säker medicinsk behandling mot inflammation och smärta hos en mängd olika individer. De flesta läkare är överens om att dess användbarhet överväger riskerna för individer som bekämpar smärta i samband med migrän, skada eller operation. Det rekommenderas att doseringsstorleken hos alla läkemedel mot disken regleras av en läkare för barn och äldre vuxna, främst för att minska förekomsten av oavsiktlig överdosering. Vissa läkare föreslår att de med gastrointestinala störningar tar lägre mängder ibuprofen, främst för att minska risken för inre blödning.