Vad är behandlingen för kräkningar från alkohol?

Den bästa behandlingen för kräkningar från alkohol beror ofta på allvaret av hans eller hennes alkoholkonsumtion. I allmänhet är det alltid bäst att söka råd och hjälp från en medicinsk professionell när det gäller allvarliga tillstånd, inklusive kräkningar och riskerna i samband med det. En av de största specifika bekymmerna för någon kräkningar efter alkoholkonsumtion är kvävning, så alla i detta tillstånd borde sitta upprätt eller ligga på hans eller hennes sida. Den sekundära oro för någon form av långvarig kräkningar är uttorkning, så någon i detta tillstånd borde sakta dricka vatten eller tas till en akutvård för lämplig medicinsk hjälp.

Kräkningar från alkohol uppstår ofta som en följd av alkoholförgiftning, där en persons kropp inte längre kan hantera mängden alkohol inom den. När det händer aktiverar kroppen sin gagreflex för att utesluta de potentiellt skadliga mängderna alkohol utav sig själv. Medan vissa människor kan uppkalla kräkningar även från små mängder alkohol kan de potentiella riskerna med kräkningar efter att ha druckit vara ganska allvarliga. Den som är kräkad efter överdriven alkoholkonsumtion bör konsultera en läkare för att säkerställa att alkohol är orsaken och att han eller hon behandlas ordentligt.

Så långt som möjligt behandlingar för att stoppa kräkningar finns det relativt få alternativ. Vissa medel, till exempel motion eller sömn, är inte egentliga, de kan leda till ytterligare hälsorisker. Det finns vissa mediciner som kan användas för att undertrycka kräkningar, men kombinationen av sådana droger med alkohol kan vara ganska farlig och bör undvikas. Tiden ses normalt som den bästa behandlingen, eftersom en persons kropp vanligtvis kan behandla alkoholen och återhämta sig.

En av de största riskerna med kräkningar från alkohol, som måste övervägas och behandlas, är möjligheten att kväva eller kväva. Alkohol har en depressiv effekt på den mänskliga hjärnan, vilket kan försämra ett antal fysiologiska funktioner. Bland dessa är en persons gagreflex, vilket vanligtvis hjälper till att förhindra en person från kvävning. När detta påverkas av alkohol är det dock möjligt för någon att börja kräka men kväva på den. Det är mycket viktigt för alla som kräks från alkohol att sitta upprätt, eller om han eller hon inte kan sitta upp, så borde personen ligga på sin sida och inte på hans eller hennes mage eller rygg.

En annan stor hälsorisk som är inblandad i kräkningar från alkohol är potentialen för uttorkning, vilket kan orsaka hjärnskador eller till och med dödsfall. Någon som upplever kräkningar borde normalt dricka vatten eller en sportdryck i små, periodiska sippor. Syrdrycker som kaffe eller citrusjuice bör undvikas, eftersom dessa kan ytterligare irritera magen. Om någon uppkastar så svårt att även vatten inte kan hållas kvar, kan akutvård behövas. Läkare kan använda olika metoder för att rensa en persons alkoholmagasin och använda en intravenös (IV) injektion av vätskor för att hålla en person hydrerad.