vad är effekten av koffein på adhd?

Forskare som studerar effekten av koffein på ADHD har upptäckt att effekterna av koffein efterliknar effekterna av andra stimulanser som vanligtvis används för att behandla uppmärksamhetsunderskott. Forskning tyder på att koffein verkar fungera särskilt bra hos barn med ADHD och kan till och med maskera vuxna symptom hos vissa individer. Biverkningarna av koffeinbehandlingar är också färre och mindre svåra än andra läkemedel som används för att behandla detta tillstånd.

Som en naturlig stimulans ökar koffein uppmärksamhet och uppmärksamhet hos de flesta människor. Dessa ökar tjänar till att balansera effekterna av ADHD hos dem som drabbas av det och arbeta för att återställa uppmärksamhetsnivåer som vanligtvis förloras till följd av sjukdomen. Effekterna av koffein på ADHD är inte utan nackdelar, emedan koffein är en mycket beroendeframkallande substans. Negativa biverkningar förknippade med koffeinavdrag innefattar huvudvärk, irritabilitet, kroppsskakningar, sår, hjärtklappning och extrem trötthet. Långvarig användning av koffein kan också överbelasta binjurarna, cirkulationssystemet och olika nerver.

Kaffe, liksom andra koffeinerade livsmedel och drycker är kända för att ge rastlöshet och hyperaktivitet hos de flesta. Vid studier av effekterna av koffein på ADHD har forskare noterat att koffein inte minskar hyperaktiviteten. I stället verkar koffein bara bidra till att öka uppmärksamhetsnivåerna medan andra behandlingar fortfarande kan behövas för att hantera hyperaktivitet och problem som rör dålig impulskontroll.

Vissa människor som självmedicinerar uppmärksamhetsstörningar använder kaffe för att få tillgång till effekterna av koffein på ADHD. Flera har även rapporterat att kaffe har en lugnande effekt och faktiskt hjälper till att främja bättre sömn. Experter varnar emellertid individer som använder koffein för ADHD för att vara försiktig med överkonsumtion och för att begränsa den mängd socker som ofta används för att söka kaffe, eftersom socker kan öka ADHD-symtom.

Naturopatiska experter tror ofta att uppmärksamhetsstörningar i stor utsträckning är relaterade till en persons diet. Många rekommenderar särskilt att man undviker livsmedel som raffinerad kolhydrater, livsmedel med konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel och livsmedel som innehåller transfetter. I synnerhet rekommenderar dessa experter vidare att barn undviker livsmedel som innehåller bearbetat socker och koffein, såsom choklad desserter och läsk som innehåller båda ingredienserna. Några naturläkemedel tror att effekterna av koffein på ADHD är mer skadliga än de är användbara.

Trots positiva bevis för effekterna av koffein på ADHD är många motvilliga att använda den på barn på grund av de eventuella riskerna med missbruk. Bekymmer finns emellertid också om biverkningarna av mediciner som vanligen föreskrivs för att behandla uppmärksamhetsstörningar. Biverkningar av dessa läkemedel kan innefatta personlighetsförändringar, utveckling av muskelsjuka och sömnstörningar.