Vad är terapeutisk massage?

Terapeutisk massage är massage som erbjuds med målet att erhålla en terapeutisk fördel. Det skiljer sig från avslappningsmassage, som utförs för att hjälpa någon att koppla av. Medan denna typ av massage ofta slapper av är slutmålen för sessionen eller serierna inte avkoppling. Denna typ av massage erbjuds på ett antal spa- och massagestudior, och många massageskolor lär terapeutiska tekniker till sina elever.

Terapeutiska mål kan variera avsevärt mellan massageterapeuter och klienter. I vissa fall rekommenderas massage av en hälsovårdspersonal och kan utföras som en del av en större behandlingsplan. Till exempel kan någon i fysisk terapi för en skada ha regelbunden terapeutisk massage för att lossa musklerna, förbättra muskeltonen och öka flexibiliteten. På samma sätt kan det användas för att komplettera sårvård, cancervård och en mängd andra behandlingar.

Psykoterapeuter kan också använda eller rekommendera massage i sitt arbete. Förutom att ha fysiska fördelar kan terapeutisk massage också vara psykologiskt fördelaktig och kan användas för att öka förtroendet, främja avkoppling som en del av ett terapeutiskt program, lindra allvarlig depression eller att behandla andra tillstånd. Psykoterapeuter kan till och med rekommendera tillbaka till ryggmassage och terapi för att underlätta psykoterapi.

Människor kan också använda denna typ av massage som en fristående behandling. Vissa människor får regelbundet massage för att hålla sig i gott fysiskt tillstånd. Atleter, till exempel, gör regelbundet möten för sportmassage, vilket är en form av terapeutisk massage som är speciellt utformad för personer som regelbundet bedriver idrottsaktiviteter. Massage kan användas som en del av ett generellt hälsoprogram för personer som sträcker sig från sekreterare oroade sig för muskelbelastning till byggnadsarbetare som vill hålla sina muskler lös, starka och flexibla.

Människor i alla åldrar kan dra nytta av terapeutisk massage när det utförs av en kompetent och fullt kvalificerad utövare. Massage är också lämplig för personer med funktionsnedsättning, förväntar sig mödrar och personer som behandlar medicinska tillstånd, även om vissa speciella försiktighetsåtgärder kan behövas för att skydda klientens hälsa. Människor som inte är säkra på huruvida massage är lämpligt kan rådfråga sina vårdgivare om det finns några kontraindikationer.

Grundläggande terapeutisk massage kan utföras på nakna och drapade kunder eller helt klädda kunder beroende på komfortnivå. Tekniker från en mängd olika massage stilar kan införlivas, med massage terapeut skräddarsy sessionerna till patientens behov. När man diskuterar massageterapi borde man vara säker på att ta fram problemområden som de skulle vilja ta itu med och diskutera sin medicinska historia så att massageterapeuten kan anpassa sessens särdrag för att undvika medicinska komplikationer.