vad är sambandet mellan hpv och herpes?

Sambandet mellan HPV och herpes har varit en diskuterad debatt, men fakta visar att de två är helt olika medicinska tillstånd, även om de har några likheter. Båda dessa förhållanden kan spridas genom olika typer av sexuell kontakt. De kan också överföras från en partner till en annan även om symptom inte är närvarande. Det är, var anslutningen slutar, dock. HPV och herpes kan kopplas samman av dessa två fakta, men de är faktiskt helt olika sjukdomar och har ingen verklig samband.

HPV, det mänskliga papillomaviruset, innehåller många variationer, vissa för båda könen och vissa för varje enskild. De kan överföras till andra partner om tillståndet visar några typer av symtom eller inte, vilket är den enda kopplingen mellan HPV och herpes. De flesta människor som har detta virus vet inte ens det eftersom de flesta symtom inte visar på utsidan av kroppen. Detta tillstånd är faktiskt en intern hudsjukdom som bara kan diagnostiseras genom att testa huden runt det område där infektionen har bildats. Många personer som har svaga variationer av HPV har visat sig eliminera symtom inom sina egna kroppar, medan andra kommer att behöva medicinsk behandling och schemalagda tentor som hjälper till med att behandla sjukdomen, liksom eventuell cancer som kan vara associerad med den.

Herpes är också en sexuellt överförbar sjukdom och kan överföras mellan sexuella partner. Symtom behöver inte vara närvarande för att överföra detta medicinska tillstånd till en partner, och än en gång slutar anslutningen mellan HPV och herpes där. Symptomen relaterade till herpes kan lindras, men den faktiska sjukdomen kan inte botas. Denna sjukdom kommer att ligga inom kroppen för en drabbad persons hela liv. Herpes har bara två olika variationer, en som påverkar munnen medan den andra påverkar könsorganen.

Olika diskussioner har påstått att det finns en koppling mellan HPV och herpes, och det finns faktiskt kopplingar när det gäller vilka typer av sjukdomar de är. Båda dessa sexuellt överförbara sjukdomar kan spridas och kontraheras på samma sätt, men de är faktiskt olika medicinska tillstånd. En orsakar inte den andra. Även om det är möjligt att ha båda dessa sexuellt överförbara medicinska tillstånd samtidigt, är de fortfarande inte relaterade till varandra.